Historische panden geraken niet verkocht

Historische panden geraken niet verkocht

Historische panden geraken niet verkocht

Print
Mechelen - Sint-Jozef, De Duivels en Het Paradijs, de drie historische gevels op de Haverwerf in de Mechelse binnenstad, staan na drie jaar nog altijd te koop. Voorlopig lijkt er nog geen oplossing in de maak voor eigenaar Electrabel.
Het verhaal rond de verkoop van de historische panden aan de Haverwerf, die vanbinnen één grote ruimte vormen, begon acht jaar geleden. Toen er destijds geen koper gevonden werd, plaatste eigenaar Electrabel het dossier in de ijskast tot 2010. De energieleverancier gooide Sint-Jozef, De Duivels en Het Paradijs toen opnieuw op de markt, maar ook die tweede poging leverde weinig op. Daarna werd het windstil rond de gebouwen. Drie jaar later wachten ze nog steeds tevergeefs op een overnemer.

"De historische panden zijn inderdaad nog steeds te koop", klinkt het bij Electrabel. "Maar over het vastgoedkantoor, potentiële overnemers en de vraagprijs mogen we helaas geen informatie vrijgeven. Op die manier hopen we dat de verkoop vlotter verloopt. Waarvoor de panden momenteel gebruikt worden? We stellen ze ter beschikking als seminarieruimte aan zusterbedrijven Eandis en Iverlek."

Drie jaar geleden koesterde Electrabel nog de hoop dat de stad Mechelen de gebouwen zou overnemen, maar die is niet meer geïnteresseerd.

NIGE

Foto Marc Aerts

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio