Aardbeienroute is vernieuwd

Aardbeienroute is vernieuwd

Aardbeienroute is vernieuwd

Print
Hoogstraten - Drie goede redenen om binnenkort te gaan fietsen in Hoogstraten. Het stadje mag zich 'Ambassadeur Vlaanderen Lekker Land' noemen. De aardbeien zijn straks op hun lekkerst. En Toerisme Provincie Antwerpen vernieuwde de Aardbeienroute.
Uiteraard speelt de aardbei de hoofdrol op het vernieuwde traject. Je fietst langs serres, velden en zelfs een aardbeienautomaat. Bruno Peeters, gedeputeerde voor toerisme: "We merken dat, naast het fietsknooppuntennetwerk, sommige themalussen erg populair blijven. De Aardbeienroute is er een van. We hebben de fietslus vernieuwd. Enerzijds maakten we het traject nog aantrekkelijker en veiliger. Anderzijds stopten we extra beleving in de route. Vanzelfsprekend draait die bij de Aardbeienroute helemaal rond de befaamde Hoogstraatse koninginnen, de lekkerste aardbeien van het land."

Toerisme Provincie Antwerpen draaide de richting van het traject om, zodat de toppers in Hoogstraten - waaronder het begijnhof en de Sint-Katharinakerk - aan het begin van de route liggen. De sfeervolle dorpscentra van Meer en Meerle maken voortaan deel uit van de Aardbeienroute. Het kronkelende riviertje de Mark, het weidse platteland van de Belgisch-Nederlandse grensstreek en de Laermolen zorgen voor talloze fraaie plaatjes. Nieuwe, zeshoekige bewegwijzeringsborden houden de fietser 40 kilometer lang op het juiste pad.

En dan is er de trots van Hoogstraten: de aardbei. Je fietst langs aardbeienvelden en serres vol rode vruchten. Onderweg zin om te proeven? Koop een portie aardbeien bij een fruitkraam of haal ze gewoon uit de automaat. Kraakvers en bijgevolg onweerstaanbaar. Bert Geboers, directeur Toerisme Provincie Antwerpen: "De Aardbeienroute is sowieso een geknipte fietslus om in de lente uit te proberen. Nu Hoogstraten Ambassadeur Vlaanderen Lekker Land is, geldt dat nog meer. Je kunt een fietstocht prima combineren met een van de vele 'lekkere' evenementen die de stad organiseert. Of je dagje fietsen afsluiten met een heerlijke creatie op basis van aardbeien, geserveerd door talentvolle chefs."

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio