Infomoment over nieuwe geluidsnormen

Print
Nijlen - Vorig jaar keurde de Vlaamse Regering nieuwe geluidsnormen voor muziekactiviteiten goed die sinds 1 januari 2013 effectief van kracht zijn. De eerste maanden van dit jaar konden organisatoren en zaaluitbaters al wennen aan deze nieuwe regelgeving... zo mag op grote tentfuiven bijvoorbeeld de 100 dB(A) niet overschreden worden en is het gebruik van een geluidsmeter nodig. Ook voor zalen en cafés waar muziekactiviteiten plaatsvinden, gelden de nieuwe normen.
Het gemeentebestuur wil alle organisatoren van evenementen, zaaluitbaters, dj's, horecaverantwoordelijken en de verenigingen informeren over de nieuwe geluidsnormen en nodigt daarom een geluidsexpert van de provincie Antwerpen uit als spreker op de infoavond.

Iedereen is welkom in het gemeentehuis van Nijlen (Kerkstraat 4) op maandag 22 april 2013 om 20u. De aanwezigen krijgen info over de nieuwe geluidsnormen, duiding bij enkele begrippen en de metingen, het gebruik van een geluidsmeter en tot slot is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De verplichte geluidsmeter kan vanaf de zomervakantie trouwens door erkende verenigingen ontleend worden voor evenementen.

Bert Provoost
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio