Leen Van den Bossche keert terug in 'Familie'

Leen Van den Bossche keert terug in 'Familie'

Leen Van den Bossche keert terug in 'Familie'

Print
Vrijdag keert Leen Van den Bossche terug in de Vlaamse soap 'Familie'. In aflevering 5055 zal ze aankloppen in de Jan & Alleman. Actrice Cathérine Kools geeft gestalte aan het personage.

Meer dan twee jaar geleden vertrok Leen Van den Bossche naar Amerika om er een nieuw leven te beginnen. Ze hoopte in de Verenigde Staten haar medische studies verder te zetten en afstand te nemen van haar oude lover Victor Praet.

Volwassen geworden

Leen wil haar leven in België nu weer op de rails krijgen. Ze is zwanger en single teruggekeerd. Haar personage moet een meer volwassen invulling krijgen dan de jonge, naïeve Leen van vroeger. Ze is vastberaden om een huisartsenpraktijk te beginnen.

Actrice Cathérine Kools werd bekend als 'het lief van' in Vaneigens, tijdlang een vaste sketchrubriek in Man Bijt Hond. Van 2004 tot 2008 had ze een vaste plek in 'Wittekerke' en tussen 2008 en 2010 speelde ze mee in 'Vermist'. In de bioscoopfilm 'Firmin', met Chris Van den Durpel, speelde ze Lies. Daarnaast had ze gastrollen in 'Aspe', 'David', 'Zone Stad' en 'Danni Lowinski'.

"Warm ontvangen"

Kools: "Het voelt enorm goed om opnieuw een vaste rol kunnen spelen. Het personage van Leen is er bovendien één waarin ik echt mijn tanden kan zetten. Ik heb er al flink wat opnames op zitten en de collega's op de set hebben me als een echte 'familie' opgevangen: heel warm en hartelijk".

MCe
Foto: vtm

MEEST RECENT