Tweede jobbeurs lokt veel bezoekers

Tweede jobbeurs lokt veel bezoekers

Tweede jobbeurs lokt veel bezoekers

Print
Essen - Op woensdag 17 april organiseerde het gemeentebestuur van Essen, samen met VDAB, Bedess, Unizo, ABVV en ACV voor de tweede maal een jobbeurs in de Heuvelhal in Essen. Dankzij de vorige editie vonden tientallen mensen een job of werden ze opgenomen in een werfreserve.
De keuze uit vacatures was divers: het bankwezen, het openbaar vervoer, de chemische en verzorgingssector. Vacatures voor zowel handenarbeid als administratief werk, van bedrijven uit en buiten Essen.

Er waren verschillende informatiestanden waar de bezoeker terechtkon voor sollicitatieadvies, vragen over de sociale zekerheid, informatie over arbeidsvoorwaarden en grensarbeid. Werkzoekenden konden rechtstreeks solliciteren bij het bedrijf van keuze of meer informatie krijgen over de job. Daarnaast was er een vacaturestand van bedrijven die niet aanwezig zijn op de beurs. Bezoekers konden simpelweg een vacature mee naar huis nemen om hen later te contacteren.
“We kunnen zeker zeggen dat deze jobbeurs weer een succes is geworden”, zegt medewerker Ann Francken. “Met meer dan 850 bezoekers was deze tweede editie weer een succes. Sommige bedrijven hebben hun vacatures reeds kunnen invullen.”

MaTi
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio