Communiering duikt na 46 jaar opnieuw op

Communiering duikt na 46 jaar opnieuw op

Communiering duikt na 46 jaar opnieuw op

Print
Vosselaar - Mil Starckx (59) uit Vosselaar deed de ontdekking van zijn leven. Een gouden communiering kwam 46 jaar nadat hij het juweel verloor opnieuw boven de grond. "Na mijn plechtige communie was een geitje met mijn ring aan de haal gegaan", zegt de intussen gepensioneerde man.
Inge Starckx, de dochter van Mil, vond vorige week tijdens het inzaaien van haar tuin met gras in de Verbindingsstraat in Vosselaar, een oude ring terug. Op de ring stonden de initialen ES gegraveerd. Het sierstuk was blijkbaar afkomstig van haar vader, die vlak naast haar woont. ES is de afkorting van zijn officiële naam, Emiel Starckx.

Hij was de ring al 46 jaar geleden kwijt gespeeld. "Ik had die ring gekregen van mijn tante Leonie voor mijn plechtige communie", legt Mil Starckx uit. "Op het perceel waar nu de nieuwbouw van mijn dochter staat, stonden vroeger enkele kleine geitjes om het gras kort te houden. Na mijn communie was ik daar aan het spelen toen een geitje mijn ring plots afpakte. Twee dagen lang heb ik die gazon op handen en voeten afgekropen om de ring terug te vinden, maar het is me niet gelukt."

De ring is na zoveel jaren wat verkleurd en past nog aan de pink van Mil Starckx.

Bart Van den Langenbergh
Foto Mia Uydens
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio