Janssens: "Weinig kans dat ik terugkeer naar politiek"

Janssens: Weinig kans dat ik terugkeer naar politiek

Janssens: "Weinig kans dat ik terugkeer naar politiek"

Print
Het lijkt erop dat Patrick Janssens afscheid neemt van de Belgische politiek. Janssens wil zoals aangekondigd aan de London School of Economics (LSE) een doctoraat maken over stadsontwikkeling. "Ik zet deze stap niet om nadien terug te keren in de politiek", zei Janssens donderdag op de VRT-radio. "De kans dat ik terugkeer in de politiek is klein. Het is alvast niet mijn intentie of ambitie."

Janssens zegt dat hij geen definitieve uitspraken wil doen over zijn toekomst. Maar hij verwijst wel naar zijn eerdere carrièreswitches. "Ik ben nooit teruggekeerd naar het verleden", aldus Janssens. De sp.a-politicus wil zijn mandaat in het Vlaams Parlement nog afmaken, maar zal zich vanaf september, wanneer zijn doctoraat zou starten, focussen op zijn academische opdracht.

"Het maken van een doctoraat is iets wat je zeer gedisciplineerd moet doen, anders komt het er niet van. Dus dat doctoraat zal echt wel mijn hoofdtaak zijn de komende twee à drie jaar."

'Ontslagen trainer'

De kans dat hij - zoals Frank Vandenbroucke in het verleden - nadien terugkeert naar de politiek is volgens Janssens zelf "klein".

Janssens zegt ook dat hij zich echt meer moeit met de politiek in Antwerpen. "Ik ben de ontslagen trainer van een goede voetbalploeg. Er is nu een nieuwe trainer. Dan moet je je als ontslagen trainer ook niet de hele tijd bemoeien met de opstelling van de ploeg of de tactiek", aldus Janssens.

De ex-burgemeester merkte wel op dat hij de indruk heeft dat de situatie in Antwerpen opnieuw "conflictueuzer" is dan in de tien jaar dat hij zelf burgemeester. "De rustige sfeer van onder mijn burgemeesterschap is weg", klonk het.

Lees ook: Patrick Janssens opnieuw naar universiteit

Foto Photo News

MEEST RECENT