Nieuw crowdfunding platform 'CroFun' gelanceerd

Nieuw crowdfunding platform 'CroFun' gelanceerd

Nieuw crowdfunding platform 'CroFun' gelanceerd

Print
Schoten - Schotenaar Luc Colebunders (45) lanceerde deze week samen met partners Christel Cuypers en Etienne Verbist het online crowdfunding platform ‘CroFun’, een alternatieve financieringsvorm voor ondernemers.
Colebunders en zijn collega’s hebben een achtergrond in marketing en de financiële sector en het frustreerde hen dat het alsmaar moeilijker wordt voor beginnende zelfstandigen om krediet te krijgen bij de bank. Vooral de wetgeving die op dat gebied nog eens zal verstrengen, dwingt ondernemers om op zoek te gaan naar alternatieve financieringsvormen.

Crowdfunding leent zich daar volgens Colebunders perfect toe, daarom richtte hij het online platform CroFun op, een website waarop ondernemers hun projecten en ideeën kunnen voorstellen aan de ‘crowd’, ofwel u en ik. Iedereen die dat wil kan dat project dan financieel ondersteunen.

“Crowdfunding is iets dat al langer bestaat maar pas in juli 2012 stelde het FSMA, Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten, een juridisich kader op dat crowdfunding toelaat onder specifieke condities", zegt hij.

"We geloven er sterk in dat dit kan werken. Want nu zijn er enerzijds ondernemers die geld vragen, en aan de andere kant mensen die hun centen op een spaarboekje laten staan dat niet veel meer opbrengt. Het geld vindt elkaar dus niet meer. Met CroFun kunnen de mensen hun geld investeren in de lokale economie."

Inmiddels lopen er al zes projecten op CroFun waaronder één van Marc Herremans, die mindervalide mensen op avontuur wil meenemen, en één van Ianka Fleerackers die haar boek via CroFun wil lanceren.

"Wij bieden verschillende soorten van investeringen aan op CroFun: donaties al dan niet gekoppeld aan een beloning, leningen, investeringen met winstdeelname en aandelenparticipaties", licht Colebunders toe.
"Investeerders krijgen voor hun bijdrage dus sowieso iets terug, maar wat, dat hangt af van project tot project en dat kiezen de ondernemers zelf."

www.crofun.be

Greet Wouters
Foto Patrick De Roo
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio