Ex-bakker Iona beticht van verkrachting

Ex-bakker Iona beticht van verkrachting

Ex-bakker Iona beticht van verkrachting

Print
Nijlen - N., een voormalige bakker bij Iona, een instelling voor mentaal gehandicapten in Kessel, riskeert een effectieve celstraf van drie jaar. Hij wordt beticht van aanranding van een van de meisjes in de instelling. De advocaat van de betichte ontkent en zegt dat het veeleer om een wraakactie van het meisje tegenover zijn cliënt gaat.
Wat er precies in de kleedkamers van de instelling is gebeurd tussen de toen als bakker werkende man en een meisje van twintig, zal wellicht niet helemaal uitgeklaard worden. Het parket heeft de man gedagvaard voor aanranding. De feiten kwamen aan het licht in mei 2012. Volgens procureur Marjan Van Dingenen zou de directie van de instelling pas vier maanden nadat ze lucht van de feiten hadden gekregen naar de politie zijn gestapt.

Ze wees erop dat de slachtoffers mentaal gehandicapte, kwetsbare personen zijn. "Daarom vorder ik drie jaar effectief, een ontzetting uit zijn burgerrechten en een levenslang verbod om nog in zulke instellingen te werken", aldus de procureur.

Het vonnis volgt op 13 mei.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio