Parket geeft beelden mogelijke krakers Booischot vrij

Print

Parket geeft beelden mogelijke krakers Booischot vrij

Heist-op-den-Berg - Een bende van drie gangsters is verantwoordelijk voor minstens drie brutale kraken op betaalautomaten en ook mogelijk in Booischot (Heist). De speurders geven nu voor het eerst bewakingsbeelden vrij.
Een bende van vermoedelijk drie gangsters heeft het gemunt op de betaalautomaten van de benzinestations. De eerste reeks van feiten startte in de nacht van 3 op 4 maart in onder meer een benzinestation op de Geelseweg in Olen. Toen moest een betaalautomaat van het tankstation van Van De Vel eraan geloven. Het was daar dat de daders voor de eerste keer gefilmd werden. Op de beelden is duidelijk te zien hoe de daders met hun BMW arriveren. Twee mannen stappen uit en hangen een ketting rond de automaat om daarna de ketting aan de trekhaak van de wagen vast te maken. Zonder verpinken trekken ze de automaat uit de grond om daarna de benen te nemen.

Precies een week later, in de nacht van 10 op 11 maart, waren er opnieuw minstens twee feiten. Een kraak van een automaat in Grobbendonk mislukte, maar op de Herentalse Steenweg in Herenthout moest de automaat van René Verwimp eraan geloven. Schade: minstens 20.000 euro. De werkwijze was opnieuw dezelfde.

Telkens is er sprake van dezelfde donkerblauwe BMW 5-reeks Touring, vermoedelijk 520i. Opvallend is de witte strook tussen de achterruit en het dak van de wagen.

"Voorlopig zijn dit de enige drie dossiers die we onderzoeken", zegt Inge Delissen van het parket in Turnhout. Maar ook in het Limburgse Halen, in Booischot (Heist-op-den-Berg) en bij Van Reeth op de Aarschotsesteenweg in Ramsel (Herselt) werdengelijkaardige feiten gepleegd. Mogelijk hebben de mannen ook met deze feiten iets te maken.

Telkens werd de automaat met een ketting uit de grond gerukt, al probeerden de daders ook enkele keren om de automaat met een koevoet open te breken.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio