40-jarige AC Zele zoekt alle deelnemers van Start-to-Run

40-jarige AC Zele zoekt alle deelnemers van Start-to-Run

40-jarige AC Zele zoekt alle deelnemers van Start-to-Run

Print
Zele - Atletiekclub Zele bestaat veertig jaar. Om dat te vieren zijn Karine Van Hecke en Erik Vervloesem op zoek naar lopers die bij AC Zele ooit de microbe te pakken kregen via Start-to-Run.
AC Zele en Karine, het is een geslaagd huwelijk. Haar hele gezin is gebeten door de loopmicrobe, zelf geeft ze les en werkt ze in Runners Service Lab in Zwijndrecht. Alles in het teken van lopen. Haar tweede thuis, AC Zele, wordt dit jaar veertig. Om dat te vieren wil de club een reünie organiseren van alle deelnemers aan het Start-to-Run programma dat AC Zele sinds 2001 inlegt. Maar dat was toen nog onder een andere naam.

Mama's

"Ik gaf training aan jonge gastjes", herinnert Karine zich. "De mama's bleven niet wachten en moesten naar huis om boodschappen doen. Vaak was dat maar voor een uurtje. Van hen kwam de vraag of ze ondertussen zelf niet mochten leren lopen. Zo werd onze Start-to-Run geboren, nog lang voor het bekend werd via televisie. Daarna hebben we dan de naam overgenomen." De lessen van AC Zele zijn een succes. Tweemaal per jaar worden ze georganiseerd. "Ik heb ook op die manier kennis gemaakt met lopen", zegt Erik Vervloesem. "Ondertussen heb ik er al een deelname aan Roparun opzitten en er komt nog een vervolg." Het duo wil iedereen wie ooit meegelopen heeft verzamelen op zaterdag 21 september 2013 tijdens een ontspannend loopje van vijf, tien of vijftien kilometer. "We maken er geen wedstrijd van", geeft Erik nog mee. "We willen enkel de diploma's vernieuwen. Daarom wordt er ook geen klassement opgemaakt. Wie niet (meer) kan lopen, is ook welkom om te wandelen." "We beschikken niet meer over alle adressen", zegt Karine Van Hecke. "Als iemand onze oproep leest en met vrienden heeft deelgenomen. Stel ze op de hoogte en breng ze mee. We willen ze allemaal. Het moet een groot loopfeest worden. Bovendien krijgt iedereen na afloop een goodiebag mee naar huis."

Johan Picqueur

FOTO: GEERT DE RYCKE

Lees het volledige artikel in de krant van donderdag 18 april 2013
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio