Atheneum nog op koers op WK schoolvoetbalteams

Atheneum nog op koers op WK schoolvoetbalteams

Atheneum nog op koers op WK schoolvoetbalteams

Print
Beveren-Waas - De ploeg van de sportschool van het Koninklijk Atheneum van Beveren doet het goed op het wereldkampioenschap voor schoolvoetbalteams in Bordeaux. Op een totaal van 24 deelnemende landen spelen de atheneumboys in de eindronde voor de 9de tot 16de plaats.
"Wij gaan niet naar het WK alleen maar om deel te nemen, maar mikken op een eindplaats in de middenmoot", gaven de trainers Stijn De Rudder en Bart Neve te kennen voor de afreis naar de Franse wijnstad. De opdracht is vervuld met een vierde plaats in de voorrondegroep met Frankrijk, Italië, Tsjechië, Slovenië en Guatemala als tegenstanders. Dankzij die vierde plaats strijden de Belgische kampioenen schoolvoetbal vanaf morgen voor de plaatsen 9 tot en met 16.

In de voorronde speelden de Waaslanders eerst 1-1 tegen Tsjechië. Daarop volgde verlies tegen Slovenië met 1-2. Tegen thuisland Frankrijk gingen ze met een zware 6-1 onderuit. In hun twee laatste matchen konden de atheneumboys een en ander rechttrekken met twee keer winst: 1-0 tegen Italië en 2-0 tegen Guatemala. "Opdracht volbracht", laat het trainersduo vanuit Bordeaux weten. In de eindronde om de plaatsen 9 tot en met 16 speelt de ploeg morgen tegen Slovakije. Dat werd derde in zijn voorronde.

YV
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio