'Seksjihad' lokt vrouwen naar oorlogsgebied Syrië

'Seksjihad' lokt vrouwen naar oorlogsgebied Syrië

'Seksjihad' lokt vrouwen naar oorlogsgebied Syrië

Print
Het internet is zo krachtig dat volgens een Syrische bron al honderden vrouwen, vooral uit Noord-Afrikaanse landen, zijn ingegaan op de oproep tot 'Seksjihad'. Ze trekken naar Syrië om hun lichaam aan te bieden aan de radicale strijders daar, die zo niet hoeven te wachten op hun 72 maagden.

In maart ging een anonieme fatwa, een decreet dat wordt uitgesproken door een islamitische rechtsgeleerde, de wereld rond. Jonge vrouwen werden daarin opgeroepen om de rebellen in Syrië te ondersteunen door hun seksuele diensten aan te bieden.

De salafist van wie de fatwa zou komen, Yasir al 'Ajlawni, is een clownesk figuur die al eerder bizarre fatwa's verspreidde. De oproep heeft wel gevolg gehad. De ouders van een 17-jarig Tunesisch meisje Rahmah getuigen dat hun dochter onlangs is teruggekeerd. Ze was door medestudenten onder druk gezet om naar Syrië te reizen. "Onze dochter is geen religieuze fanatiekeling", zeggen de ouders. "Ze is gebrainwasht".

Professor Abdien Alsulaiman geeft meer tekst en uitleg bij de seksjihad. "Het is niks cultureel of religieus, het is een woord dat nog geen halfjaar geleden is uitgevonden. Historisch bestaat de seksjihad dus niet", zegt Alsulaiman. "Ultraorthodoxe salafisten zetten bestaande regels naar hun hand, en dan krijg je dus wel seksjihad".

Volgens een VN-rapport gebeuren aan beide kanten van het Syrische strijdtoneel misdaden tegen de mensheid. "Vrouwen worden verkracht, ontvoerd en verkocht", zegt Patsy Sörensen. "Meisjes lopen weg uit angst om verkocht te worden aan jihadi's".

SyMa

Foto Reuters

MEEST RECENT