Geen Sinksenfoor op Gedempte Zuiderdokken

Geen Sinksenfoor op Gedempte Zuiderdokken

Geen Sinksenfoor op Gedempte Zuiderdokken

Print
Antwerpen - De Sinksenfoor mag dit jaar niet plaatsvinden op de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen. Dat besliste de rechter in kort geding donderdagmorgen. De stad moet nu op erg korte tijd op zoek gaan naar een nieuwe locatie.

De rechter sprak een verbod uit om de Sinksenfoor in 2013 te organiseren op de Gedempte Zuiderdokken. Dat hadden vijf bewoners geëist met een kort geding nadat hun gesprekken met het Antwerpse stadsbestuur waren spaakgelopen. Ze klagen al jaren over geluidsoverlast.

De bewoners wilden ook een dwangsom van 5000 euro per dag als de stad een eventuele beslissing naast zich zou neerleggen, maar die werd niet toegekend.

De kortgedingrechter meende wel, net als de klagers, dat er voldoende andere locaties zijn om de Sinksenfoor te laten doorgaan.

De stad Antwerpen kan nog in beroep gaan maar de uitspraak van die procedure zal wellicht te laat komen. De opbouw van de Sinksenfoor moet al begin mei beginnen om op tijd klaar te zijn voor de opening van de foor in het Pinksterweekend.

"Het zal moeilijk zijn om nog binnen de gestelde termijnen in beroep te gaan", bevestigde meester Roland Pockelé-Dilles, de advocaat van de stad. Of de stad de burgerlijke ongehoorzaamheid zal hebben om de Sinksenfoor toch te laten doorgaan? "Dat is een beleidsoptie", glimlachte de advocaat.

Lees ook: Frustratie op Twitter: "5 man en een paardenkop houden Sinksenfoor tegen"

JVB
Foto JVDP

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio