Brusselse agente (27) doodgereden tijdens patrouille

Brusselse agente (27) doodgereden tijdens patrouille

Brusselse agente (27) doodgereden tijdens patrouille

Print
Een 27-jarige agente van de Brusselse politiezone Montgomery (Etterbeek/Sint-Lambrechts-Woluwe/Sint-Pieters-Woluwe) die woensdagnamiddag levensgevaarlijk gewond raakte bij een verkeersongeval, is in de loop van de avond overleden aan haar verwondingen. Dat meldt de politie.

Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Tervurenlaan en de Vorstlaan. Volgens de eerste gegevens was de jonge agente met een collega op patrouille op het openbaar vervoer, waren beiden van een tram afgestapt en staken ze al lopend de baan over om steun te verlenen aan enkele andere collega's.

Een eerste wagen zag de agenten en kon tijdig stoppen maar een tweede wagen, bestuurd door een vijftiger, merkte de agenten te laat op en reed het 27-jarige slachtoffer aan.

Ze werd in kritieke toestand overgebracht naar het Sint-Lucasziekenhuis, waar ze in de loop van de avond overleed.

Omdat het om een agente van het korps Montgomery gaat, zijn het de collega's van de naburige zone Marlow (Ukkel/Oudergem/Watermaal-Bosvoorde) die de vaststellingen hebben gedaan. Het Brusselse parket stapte ter plaatse af met een verkeersdeskundige en heeft een onderzoek geopend naar de juiste omstandigheden van het ongeval.

Belga
Archieffoto

Nu in het nieuws