"Ik geloof rotsvast in een oplossing"

Ik geloof rotsvast in een oplossing

"Ik geloof rotsvast in een oplossing"

Print
In Brussel daagde hij niet op, maar dat voorzitter Patrick Vanoppen de hoop niet opgeeft, is duidelijk. “Dit was ingecalculeerd”, reageerde hij kort. “Er is nog helemaal niets verloren. We hebben nu twee weken de tijd om keihard aan een oplossing te werken. En die komt er. Daar geloof ik rotsvast in.”

Beerschot blijft bijzonder spaarzaam met commentaar. Ook woensdag, na de beslissing van de Licentiecommissie, wil de club niet in zijn kaarten laten kijken. Toch kregen we voorzitter Vanoppen even aan de lijn. Een opvallend strijdvaardige Vanoppen…

Dat u ook in beroep geen licentie krijgt kan u onmogelijk goed nieuws noemen.
“Maak u geen zorgen. We weten perfect waarmee we bezig zijn en dus wisten we ook dat dit kon gebeuren. Dit was ingecalculeerd. We stappen nu naar het BAS, dat geeft ons veertien dagen de tijd om keihard te werken. Ik geloof rotsvast in een oplossing.”

Er wordt volop gewag gemaakt van mogelijke Oekraiense investeerders.
“Daar ga ik niks op zeggen. Behalve dat er veel onwaar is van alles wat er over mogelijke Oekraïense, Duitse, Joodse of andere pistes wordt gezegd.”

Even ging zelfs het gerucht dat u zou opstappen als voorzitter van Beerschot…
“Prietpraat. Ik ben nog altijd voorzitter van Beerschot. Bovendien: het gaat hier niet om mij, maar om de club.”

Wie de mogelijke investeerders ook zijn: bij verlies zaterdag is degradatie sowieso een feit. Zal dat de onderhandelingen niet beïnvloeden?
“Nee. Dat staat er los van. Tweede klasse of eerste klasse: dat heeft daar totaal geen vat op. En nu moet ik ophangen…”

Lees ook: Kiel vestigt laatste hoop in Arbitragehof
En Leegloop bij jeugd Beerschot

Wim Vos
Foto Photo News

MEER VOETBALNIEUWS