Stan (2) per ongeluk dood verklaard

Stan (2) per ongeluk dood verklaard

Stan (2) per ongeluk dood verklaard

Print
In een brief moeten lezen dat je zoontje van nog geen twee overleden is en je kinderbijslag wordt geschrapt, ook al is hij gezond en wel. Dat is mama's Tinne Van Vlasselaer (30) en Katrien Lecompte (34) uit Sint-Katelijne-Waver overkomen, zo schrijft Gazet van Antwerpen.

Hoe de vergissing kon gebeuren, is voorlopig een mysterie. Katrien wist alleszins niet wat haar overkwam toen ze dinsdag haar post opende. In een brief betuigde het kinderbijslagfonds Attentia haar oprecht medeleven met het overlijden van Stan op 10 april jongstleden, het kindje van Tinne en Katrien dat in juli twee wordt. De beheerder gaf aan dat de ouders vanaf 1 mei geen recht op kinderbijslag meer hebben.

Katrien kreeg bij Attentia te horen dat het overlijden van Stan hen was gemeld via de kruispuntbank sociale zekerheid. Het kinderbijslagfonds kreeg op 12 april het bericht dat Stan overleden was.

"De oorzaak is volgens ons te zoeken bij de bron, in dit geval de gemeente Sint-Katelijne-Waver", stelt Kristel Bracke, directeur van Attentia. Maar de gemeente zegt van geen problemen te weten. Een menselijke fout of een softwareprobleem lijken het meest voor de hand te liggen.

SVH
Foto PH: Stan Van Vlasselaer met zijn mama's Tinne en Katrien

.

Nu in het nieuws