Patrick Janssens opnieuw naar universiteit

Patrick Janssens opnieuw naar universiteit

Patrick Janssens opnieuw naar universiteit

Print
Oud-burgemeester Patrick Janssens (sp.a) gaat deeltijds aan de slag als gastprofessor aan de Universiteit Antwerpen (UA). Janssens wil daar en ook in Londen doctoreren.

Over het leven na het burgemeesterschap van Patrick Janssens is al veel gespeculeerd. Minstens tot aan de verkiezingen in 2014 blijft de oud-burgemeester nog Vlaams parlementslid. En vanaf volgend academiejaar gaat hij ook deeltijds aan de slag als gastprofessor aan de faculteit Ontwerpwetenschappen.

Deze faculteit is nu nog onderdeel van de Artesis Hogeschool, maar verhuist binnenkort naar de Antwerpse universiteit. Patrick Janssens zal vooral doceren en studeren over stadsontwikkeling, stedelijk beleid en duurzaamheid. Zaken waar hij als burgemeester tot vorig jaar ervaring en kennis over heeft opgedaan.

Als gastprofessor krijgt Janssens een baan van 20 procent, wat zoveel betekent als deeltijds. Daar staat een vergoeding van enkele honderden euro’s tegenover. De oud-burgemeester mag zichzelf geen professor noemen. Hij zal deel uitmaken van het bijzonder academisch personeel. Daardoor kan Janssens onder meer wel gastcolleges geven.

Janssens heeft een soortgelijke en eveneens deeltijdse overeenkomst met de Koninklijke Universiteit Leuven. Ook daar gaat het om een rol als gastprofessor. De samenwerking tussen Janssens en de UA is er niet van de ene op de andere dag gekomen. Op enkele informele ontmoetingen zijn er gesprekken gevolgd. En dit is het resultaat.

Doctor in spe

Tegelijkertijd wil de ex-burgemeester ook doctoren aan de UA én aan de London School of Economics. Daar is onder meer ook econoom Paul De Grauwe aan verbonden. Indien Janssens in de toekomst zijn doctoraat met succes afsluit, kan hij ook als professor aan de slag. Maar of dat echt de bedoeling is, is niet duidelijk.

PVDP
Foto LUMA

MEEST RECENT