Verdachte opgepakt voor dodelijke stof in brief aan Obama

Print

Verdachte opgepakt voor dodelijke stof in brief aan Obama

De Amerikaanse politie heeft woensdag een man opgepakt die verdacht wordt van het versturen van brieven met de dodelijke substantie ricine. De brieven waren gericht aan president Barack Obama en twee senatoren. De FBI meldde dat de verdachte een inwoner van Corinth, in de staat Mississippi, is.

Het Amerikaanse gerecht en politie meldden woensdagavond de aanhouding van Paul Kevin Curtis. De verdachte zou bekendstaan als fanatiek schrijver van minstens drie brieven aan Amerikaanse politici. Zijn arrestatie werd vereenvoudigd doordat hij zijn initialen K.C. op de brief had genoteerd.

Eén brief met ricine was gericht aan Barack Obama. Die brief werd dinsdag onderschept door het postsorteercentrum van het Witte Huis. Het gaat om een centrum dat zich buiten het presidentieel complex bevindt. De verdachte enveloppe bereikte de ambtswoning van de Obama nooit.De omslag testte positief op ricine, de giftige stof die eerder al werd aangetroffen op een brief naar de Republikeinse senator Roger Wicker. Daarnaast werd ook aan het kantoor van de Republikeinse senator Richard Shelby een verdacht pakket aangetroffen.

Belga
Foto's Reuters

MEEST RECENT