Nieuwe meerderheid beschuldigt CD&V van leugens

Nieuwe meerderheid beschuldigt CD&V van leugens

Nieuwe meerderheid beschuldigt CD&V van leugens

Print
Duffel - De gemeente Duffel is sinds 2011 niet langer een financieel gezonde gemeente. In 2016 zit Duffel zelfs met een put van 2,3 miljoen euro. Dat zegt althans de nieuwe meerderheid die bestaat uit N-VA, Groen en sp.a. Ze leggen de schuld hiervoor volledig bij CD&V, dat tot vorig jaar de touwtjes stevig in handen had.
"De jaarrekening van 2011 sloot af met een negatief saldo van 0,6 miljoen.
Het jaar 2012 werd afgesloten met een structureel tekort van 1,2 miljoen. En voor het boekjaar 2013 stevenen we af op een tekort van 1,5 miljoen. Het vorige gemeentebestuur ontkende de problemen in alle toonaarden. In december verkondigde het CD&V-bestuur zelfs nog dat ze de gemeente Duffel in goede, financieel gezonde handen had achtergelaten. Vandaag weten we dat dit een flagrante leugen is", zegt burgemeester Marc Van der Linden (N-VA).

"CD&V stelde in de meerjarenplanning de cijfers op drie manieren veel rooskleuriger voor en creëerde daardoor niets minder dan een luchtbel", gaat schepen Staf Aerts (Groen) verder

"Het budget 2013 en het bijbehorende financiële meerjarenplan zijn door de gouverneur en haar toezichthoudende diensten zonder opmerkingen goedgekeurd.
Dat betekent dat alles door de gouverneur realistisch en waarheidsgetrouw werd geacht", reageert raadslid Luc Wuyts (CD&V).

Het volledige artikel kunt u lezen in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen, editie Mechelen.

Chris VAN ROMPAEY

Foto: Marc Van der Linden.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio