Luc Beaucourt in de bloemetjes gezet bij afscheid

Luc Beaucourt in de bloemetjes gezet bij afscheid

Luc Beaucourt in de bloemetjes gezet bij afscheid

Print
In het Eurocam Media Center in Lint hebben collega's en sympathisanten woensdagavond feestelijk afscheid genomen van urgentiearts Luc Beaucourt, die met pensioen gaat. Beaucourt was jarenlang diensthoofd van de spoeddienst aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA), maar is vooral bekend voor zijn engagementen tegen weekendongevallen en hulpmissies bij rampen in binnen- en buitenland.

Antwerps eregouverneur Camille Paulus kwam woensdag zijn dankbaarheid uitdrukken voor Beaucourts bijdrage aan het initiatief van de bekende provinciale WODCA-acties van de politiediensten. "We hebben jongeren laten inzien dat ze door dronken achter het stuur te kruipen niet enkel zichzelf, maar ook anderen de dood kunnen injagen", aldus Paulus. "Indien jij me niet op de verschrikkelijke gevolgen van alcohol en drugs in het verkeer had gewezen, was WODCA er nooit geweest."

Natuurrampen

Beaucourt stond eveneens mee aan de wieg van de MUG-teams en trok als urgentiearts vaak naar het andere eind van de wereld om er te helpen in de nasleep van natuurrampen. De mediagenieke arts versierde daar ook telkens heel wat aandacht van de pers voor. "Ooit heb je zelfs een VRT-ploeg meegenomen in een helikopter, maar vergat je tegelijkertijd de andere dokters op te pikken", aldus ex-collega dr. Ignace Demeyer.

Beaucourts engagementen buiten het UZA betekenden weliswaar dat hij zich nauwelijks bekommerde om wetenschappelijk onderzoek, maar dat vergaven zijn collega's hem woensdag. "Je achterstand op het vlak van wetenschappelijke publicaties wordt ruimschoots gecompenseerd door het aantal hits op Google die jouw naam oplevert", verwoordde UZA-prof. Philippe Jorens het.

Belga

Foto: Wim Hendrix

.

Nu in het nieuws