Anderlecht pakt vlotte zege tegen pover Lokeren

Print

Anderlecht pakt vlotte zege tegen pover Lokeren

Anderlecht - Sporting Lokeren 3-0

Ondanks een povere start van play-off I staat Anderlecht na vier speeldagen opnieuw ruim op kop van het klassement. Een nederlaag van Racing Genk en een ruime zege van de Brusselaars tegen Lokeren maken dat paarswit zich weer titelfavoriet nummer een mag noemen.

Anderlecht had nog niet gewonnen in deze play-offs en was het aan zijn status verplicht om daar woensdagavond verandering in te brengen. Enfant terrible Milan Jovanovic zette meteen de puntjes op de i en deed de Anderlechtfans al na vijf minuten juichen. De wispelturige Serviër kopte raak na een assist van Bruno.

Anderlecht voor rust zegezeker

In plaats van het gaspedaal nog wat harder in te drukken begon de landskampioen echter al snel te temporiseren. Maar mede door de povere prestatie van Lokeren kon Anderlecht nog een paar keer gevaarlijk zijn. Onder meer Jovanovic, Mbokani en De Sutter misten kansen om de stand te verdubbelen. Copa zat er een aantal keer goed tussen, maar moest zich na een half uur toch weer gewonnen geven. Na een mooie aanval scoorde Anderlecht alweer via de kop. Dit keer was het De Sutter die zijn doelpuntenaantal met een eenheid zag vermeerderen. De assist was deze keer van de voet van Jovanovic.

Enkele minuten later werd het imago van Lokeren als kneusje van play-off 1 nog wat versterkt. Kljestan maakte er immers met een droge knal 3-0 van. Dat tot groot jolijt van de Anderlechtaanhang die al maanden moest wachten op een doelpuntenfestijn.

Rood voor Deschacht

Het lachen verging de fans echter vlak na de rust. Olivier Deschacht werd al na enkele seconden met rood het veld gestuurd, nadat hij iets te driest in duel ging met Joren Trompet en diens scheenbeen vol raakte.

Trainer John van den Brom moest door de man-minder-situatie beginnen schuiven met zijn pionnen en Milan Jovanovic was daar het slachtoffer van. Behrang Safari kwam er in zijn plaats in. Het rode karton voor Deschacht zorgde er ook voor dat de tweede helft een maat voor niets werd. Anderlecht ging zich nog meer op zichzelf terug plooien en Lokeren kon gewoon niet beter.

De zege voor paarswit was hoe dan ook een feit. Anderlecht staat zo aan de leiding met 39 punten. Standard en Racing Genk volgen op vier punten. Zulte Waregem kan donderdag tot op twee punten van de Brusselaars komen als het wint op het veld van Club Brugge.

Foto's: Belga
Foto boven: De drie doelpuntenmakers aan het feest
Foto onder: Deschacht verlaat verbolgen het terrein

Meer sportnieuws