Twee laatstejaarsleerlingen organiseren sportdag voor mensen met een beperking

Scholieren Senne De Meutter uit Schilde en Djoe Vos uit Halle-Zoersel nodigden een aantal mensen met een beperking uit op een sportnamiddag die ze zelf in elkaar gebokst hadden. Deze activiteit vond plaats op en rond de atletiekpiste van het Mariagaarde Instituut in Westmalle.

Jan Vorsselmans

Senne en Djoe stonden in voor de algehele organisatie van dat sportieve evenement in het kader van hun geïntegreerde proef voor het behalen van hun diploma Lichamelijke Opvoeding en Sport op TSO-niveau aan het Mariagaarde Instituut. "We verwelkomden leerlingen van het Kristus Koning Instituut uit Sint-Job, volwassenen van PVT De Wijngaard uit Westmalle en zaalvoetballers van de G-sportwerking van Club 80 uit Westmalle", aldus het duo.

Er werd gewerkt volgens een roterend systeem waarbij alle deelnemers deelnamen aan de volgende proeven: honderd meter lopen, verspringen, tennisbalwerpen, voetbal en krachtbal. Na afloop kreeg iedereen een medaille.

Turnlerares Lut Van Lint van het Mariagaarde Instituut was na afloop uiterst tevreden over het verloop van de namiddag en over de geleverde arbeid van haar twee leerlingen.

JAN VORSSELMANS
Foto: JoDW


Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio