Stan (2) per ongeluk dood verklaard

Stan (2) per ongeluk dood verklaard

Stan (2) per ongeluk dood verklaard

Print
Sint-Katelijne-Waver - In een brief moeten lezen dat je zoontje van nog geen twee overleden is en je kinderbijslag wordt geschrapt, ook al is hij gezond en wel. Dat is mama's Tinne Van Vlasselaer (30) en Katrien Lecompte (34) uit Sint-Katelijne-Waver overkomen.

Hoe de vergissing kon gebeuren, is voorlopig een mysterie. Katrien wist alleszins niet wat haar overkwam toen ze dinsdag haar post opende. In een brief betuigde het kinderbijslagfonds Attentia haar oprecht medeleven met het overlijden van Stan op 10 april jongstleden, het kindje van Tinne en Katrien dat in juli twee wordt. De beheerder gaf aan dat de ouders vanaf 1 mei geen recht op kinderbijslag meer hebben.

Katrien kreeg bij Attentia te horen dat het overlijden van Stan hen was gemeld via de kruispuntbank sociale zekerheid. Het kinderbijslagfonds kreeg op 12 april het bericht dat Stan overleden was. "De oorzaak is volgens ons te zoeken bij de bron, in dit geval de gemeente Sint-Katelijne-Waver", stelt Kristel Bracke, directeur van Attentia. Maar de gemeente zegt van geen problemen te weten.

Een menselijke fout lijkt het meest voor de hand te liggen. "Het kan ook gaan om een softwareprobleem, maar dat is minder waarschijnlijk", zegt Frank Robben, administrateur-generaal van de kruispuntbank sociale zekerheid.

SVH

Foto: Patrick Hattori
Stan VAn Vlasselaer met zijn mama's Tinne en Katrien

Lees het hele artikel in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio