De onvergetelijke uil van Wildert

De onvergetelijke uil van Wildert

De onvergetelijke uil van Wildert

Print
Essen - Wie eindelijk eens te weten wil komen wat er zich omstreeks 1920 afspeelde in de omgeving van De Wildertse Duintjes, kan dat te weten komen tijdens een theaterwandeling die VVV De Tasberg organiseert op vrijdag 3 mei.
“Het gaat vooral om de toenmalige buurtbewoners van de Wildertse Duintjes, die onvoorstelbare geschiedenis hebben geschreven in de schaduw van het enige huis dat daar nog steeds in het bos staat,” zegt dorpsgids Maria Gommeren. “Tijdens deze theaterwandeling, met in de hoofdrol Zjos Vinckx, zullen veel bizarre figuren worden opgevoerd. De nood om aan de kost te komen in crisistijd was dikwijls heiliger dan wat andere mensen hierover denken en zeggen. Het gaat om rattenvangers, pastoors, bosspaaiers en een wel bijzonder straffe uil.”

De wandeling vindt plaats in een enig mooi decor. De wandeling duurt ruim twee uren en er worden zes verhalen vertelt. “Het wordt een wandeling vol spanning, verbazing, herkenbaarheid en vooral veel humor”, zegt Gommeren nog.

Inschrijven kan tot 26 april bij VVV De Tasberg, mits betaling van 7 euro. In deze prijs zit een aangepast hapje en drankje. De wandeling vertrekt om 19.30 uur in de Zandstraat 7 te Essen.

Info:

VVV De Tasberg, 03.677.19.91

MaTi
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio