Peeters blikt vooruit op de 10 Miles

Peeters blikt vooruit op de 10 Miles

Peeters blikt vooruit op de 10 Miles

Print
Vlaams Minister-President Kris Peeters (CD&V), is een van de trouwe klanten op de 10 Miles. Zondag loopt hij ten voordele van Think Pink, een organisatie die strijdt tegen borstkanker.

Nadat hij in 2004 minister was geworden in de Vlaamse regering domineren politieke beslommeringen de agenda van Kris Peeters. "Maar toch probeer ik per week minstens twee momenten vrij te houden voor sport. Op donderdag jog ik met de collega's in het Warandepark. In het weekend ga ik fietsen of joggen."

Wat zoekt u in sport?

"Voor mij geldt het als de perfecte manier alle dossiers even te vergeten. Een uurtje of twee zonder aan begrotingscontrole of sociaal overleg te denken: heerlijk. Geen beter middel om je hoofd leeg te maken.

Een bontere bende dan de 10 Miles vind je vrijwel nergens.

"(lachje) Zelfs een minister-president in korte broek en een roze truitje, als steun voor Think Pink. Maar het klopt dat je daar alle lagen en alle origines ontmoet. Joggen kent rang noch stand, een zeer aangename vaststelling. Mensen zijn soms verrast dat ze mij zien opduiken onder de douche, tussen alle andere deelnemers. Zo democratisch is sport. Ik kijk al echt uit naar zondag. Als het goed weer is, kan het qua sfeer de vergelijking met New York doorstaan."

Wordt u aangeklampt onderweg?

"Mensen roepen me wel eens iets toe over de Oosterweelverbinding. Of maken een grapje als we doorheen de tunnels lopen. Maar ik heb op dat vlak nog geen enkele negatieve ervaring gehad. Toen ik vorig jaar samenliep met Casimir, een elfjarige mucopati├źnt, kreeg ik alleen maar aanmoedigingen."

Lees het volledige interview in de donderdagkrant van Gazet Van Antwerpen.

Foto: Wim Hendrix