Speurders Boston hebben twee verdachten in het vizier

Speurders Boston hebben twee verdachten in het vizier

Speurders Boston hebben twee verdachten in het vizier

Print
Een persconferentie van het FBI, die was gepland voor woensdag 17 uur plaatselijke tijd (23 uur Belgische tijd), is eerst voor onbepaalde tijd uitgesteld en later geannuleerd. Dat heeft een woordvoerster van de Amerikaanse federale politie FBI gezegd.

Speurders die de zaak van de bomaanslagen tijdens de marathon van Boston onderzoeken, identificeerden woensdag een verdachte. Dat meldde een bron die dichtbij het onderzoek staat aan CNN. Volgens Fox News werden er twee verdachten geïdentificeerd. De Amerikaanse zender citeerde een federale speurder.

Videobeelden

De doorbraak volgde na de analyse van videobeelden van een winkel in de buurt van de tweede explosie. Ook beelden van een televisiestation leverden bruikbare informatie op. Volgens enkele bronnen is er "substantiële vooruitgang" geboekt in de zaak. Het zou gaan om beelden van een man die een tas neerzet in een van de straten waar de marathon passeerde en waar een explosie plaatsvond. Op de beelden zou te zien zijn hoe de verdachte wegwandelt.

CNN meldde woensdagavond nog dat de politie een arrestatie had verricht, maar de politie van Boston ontkende dat later. De FBI zou dan woensdag een persconferentie geven. Eerst werd die uitgesteld en later geannuleerd.

De aanslagen van maandag kostten het leven aan drie mensen, 176 anderen raakten gewond, van wie 17 in levensgevaar verkeren.

Belga
Foto: Reuters
Speurders onderzoeken de plek waar een van de bommen afging

Lees ook: Boston herdenkt vandaag zijn slachtoffers
en ook: Amerikanen speculeren over vermoedelijke makers Bostonbommen

MEEST RECENT