Stadsbestuur vermindert aantal zondagen van duivenmarkt

Stadsbestuur vermindert aantal zondagen van duivenmarkt

Stadsbestuur vermindert aantal zondagen van duivenmarkt

Print
Lier - De tot in het buitenland bekende Lierse duivenmarkt zal vanaf volgend jaar enkele zondagen minder lang georganiseerd worden. Dat heeft het schepencollege beslist.
De duivenmarkt op de Grote Markt vindt al jarenlang plaats vanaf de eerste zondag van januari tot de eerste zondag van mei, telkens van 4u 's morgens tot 12u 's middags. "De laatste twee weken van februari is de duivenmarkt het drukst bevolkt qua deelname van duivenmelkers, met een topaanwezigheid van 50 à 60 particuliere kwekers", zegt schepen van Economie Lucien Herijgers (N-VA).

"Deze piek is te verklaren door de verkoop van jonge duiven in deze periode en de openingstermijn van het (regionale) kweekstation, waar toeristenbussen na hun aankoop naartoe rijden. Vanaf midden maart nemen er gemiddeld nog maximum 40 kramers aan de duivenmarkt deel. Het aantal deelnemers neemt vanaf dan stelselmatig af", weet Herijgers.

Om die reden besliste het schepencollege om de periode van de Lierse duivenmarkt in te korten van midden januari tot midden april. Volgend jaar zal de duivenmarkt dus lopen van zondag 19 januari tot maandag 21 april.
Voor dit jaar besliste het schepencollege de laatste duivenmarkt op zondag 5 mei te annuleren.

De standhouders worden van deze nieuwe regeling tijdens de resterende duivenmarkten geïnformeerd.

Info: 03.8000.545

Chris VAN ROMPAEY

Archieffoto: PH

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio