Actie tegen overlast op Veemarkt

Actie tegen overlast op Veemarkt

Actie tegen overlast op Veemarkt

Print
Mechelen - De lokale politie heeft woensdagmiddag een actie gehouden tegen overlast op de Mechelse Veemarkt. Vijf minderjarigen werden overgebracht naar het politiecommissariaat.
De voorbije weken werden jongeren die voor overlast zorgden preventief aangepakt. Ze werden door inspecteurs aangesproken en gewaarschuwd. Ondanks die aanpak bleven de meldingen van overlast bij de politie binnenkomen. Daarom heeft ze woensdag een actie georganiseerd.

Uit eerdere contacten met jongeren, bij het inwinnen van informatie en controles had het korps al een 40-tal probleemjongeren in kaart gebracht. Zij zorgden niet alleen voor overlast op de Veemarkt, maar ook op andere plaatsen in het centrum. "Tijdens de actie werden vijf minderjarigen in het kader van de Nero-procedure overgebracht naar het politiecommissariaat. Er vond tevens een onderhoud plaats met de ouders", zegt commissaris Maurice Dommicent van de lokale politie.

Een van de jongeren staat al onder toezicht van de jeugdrechter. Twee anderen zijn gekend als leider van een groep jongeren die regelmatig voor overlast zorgen. De politie heeft tijdens de actie ook een meerderjarige opgepakt. Hij werd gezocht voor zijn betrokkenheid bij een vechtpartij.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio