Gilbert: "Muur van Hoei was te lang voor mij"

Gilbert: Muur van Hoei was te lang voor mij

Gilbert: "Muur van Hoei was te lang voor mij"

Print
"Het is vooral jammer voor de ploeg die enorm hard gewerkt heeft en die bijzonder sterk gereden heeft", reageerde Philippe Gilbert na zijn vijftiende plaats in de Waalse Pijl.

"Maar ik denk niet dat ze me kunnen verwijten dat ik mijn verantwoordelijkheid niet genomen heb. Ik zag Betancur wegrijden en ik besefte algauw dat het voor ons gedaan was als we nog wat lang bleven wachten. Daarom heb ik zelf het heft in handen genomen. Jammer genoeg was de Muur dit keer te lang voor mij."

"De beklimming van de Muur is altijd een lastige karwei, maar in deze omstandigheden was het echt te zwaar. Jammer van die laatste kilometer want we hebben een zeer sterke wedstrijd afgewerkt als ploeg."

"Omdat we bijna de hele tijd de wind in de rug hadden, was het een bijzonder snelle wedstrijd. Een wedstrijd die we desondanks toch snel onder controle genomen hebben. In de laatste twintig kilometer hebben we echt alles gegeven en zeker in de laatste vijf à zes kilometers toen er nog aanvallen kwamen, ging het er zo fors aan toe dat het uiteindelijk te lastig was."

"Wat we in het vooruitzicht van Luik-Bastenaken-Luik geleerd hebben, is dat Katusha de te kloppen ploeg is."

Foto Belga

Meer sportnieuws