Brief met "verdachte substantie" naar Obama verstuurd

Brief met verdachte substantie naar Obama verstuurd

Brief met "verdachte substantie" naar Obama verstuurd

Print
Een brief met een "verdachte substantie" die gericht was aan de Amerikaanse president Barack Obama, is dinsdag onderschept door het postsorteercentrum van het Witte Huis. Dat is woensdag meegedeeld door de Secret Service, de veiligheidsdienst die instaat voor de bescherming van het staatshoofd van de VS. Daarnaast zou ook in de senaat een verdacht pakket ontdekt zijn, volgens Amerikaanse media.

"Op 16 april 2013 werd een brief die geadresseerd was aan de president en die een verdachte substantie bevatte ontvangen in een postcentrum van het Witte Huis", aldus Edwin Donovan, woordvoerder van de Secret Service. Het gaat om een centrum dat zich buiten het presidentieel complex bevindt, zo wordt nog benadrukt. De verdachte enveloppe heeft de ambtswoning van de Obama dus nooit bereikt.

"De FBI, de Secret Service en de Capitole Police (die instaat voor de veiligheid in het Congres, nvdr.) onderzoeken de zaak", luidt het voorts.

Ricine

De verdachte brief die werd verstuurd, bevatte ricine. Dat bevestigt het federaal onderzoeksbureau FBI. Nog volgens de FBI lijkt er geen link te zijn tussen deze brieven en de aanslagen in Boston. Een test wees op de aanwezigheid van ricine, meldt de FBI. Ricine is een dodelijke stof waarvoor geen tegengif bestaat.

Ricine werd eerder al werd aangetroffen op een brief naar de Republikeinse senator Roger Wicker.

Daarnaast werd ook aan het kantoor van de Republikeinse senator Richard Shelby een verdacht pakket aangetroffen, meldt de Amerikaanse nieuwszender NBC. De politie onderzoekt momenteel het pakket. Een deel van het senaatsgebouw werd ontruimd, zegt CNN.

Foto AFP

MEEST RECENT