Jeffrey Thys (KHC Dragons) bekroond als Sportieve Universiteitsstudent 2013

Jeffrey Thys (KHC Dragons) bekroond als Sportieve Universiteitsstudent 2013

Jeffrey Thys (KHC Dragons) bekroond als Sportieve Universiteitsstudent 2013

Print
Brasschaat - De 25-jarige Jeffrey Thys, lid van onze nationale hockeyploeg die vorige zomer op de Olympische Spelen in Londen een vijfde plek wegkaapte, is door de Vlaamse Studentensportfederatie (VSSF) uitgeroepen tot Sportieve Universiteitsstudent 2013. Thys is immers niet enkel een tophockeyspeler, hij behaalde in diezelfde periode ook zijn diploma Toegepaste Economische Wetenschappen: Bedrijfskunde aan de Universiteit Antwerpen (UA), mét onderscheiding. Hij mag zijn prijs donderdag in ontvangst nemen in het rectoraat van de UA.

De prijs voor Sportieve Universiteitsstudent 2013 wordt jaarlijks door de VSSF uitgereikt aan een student of studente die een topsportcarrière succesvol weet te combineren met een universitaire studie. Op de erelijst staan al onder meer judoka Dirk Van Tichelt en zwemmer Tom Van Geneugden. Daar komt nu dus hockeyer Jeffrey Thys bij.

Thys klopte dit jaar andere gerenommeerde gegadigden als basketbalster Sofie Hendrickx (VUB), triatleet Simon De Cuyper (KU Leuven) en wielrenster Lieselot Decroix (UGent). De Antwerpenaar is niet alleen al vijf jaar lid van de A-ploeg van de Red Lions, onze nationale hockeyploeg, hij is ook de kapitein van meervoudig landskampioen hockey KHC Dragons uit Brasschaat.

De laureaat krijgt donderdag in het rectoraat van de UA een speciaal voor hem ontworpen beeld overhandigd van Fred Bellefroid, de kunstenaar die ook het beeld van 'De kotmadam' in Leuven ontwierp.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio