VIER niet blij met samenwerking tussen vtm en Eén

VIER niet blij met samenwerking tussen vtm en Eén

VIER niet blij met samenwerking tussen vtm en Eén

Print
De samenwerking tussen Eén en vtm om een programma te maken dat op beide zenders uitgezonden zal worden, is niet in goede aarde gevallen bij VIER. Dat schrijft De Tijd. "Dat dit net in het lanceringsjaar van VIER gebeurt, zal wellicht toeval zijn", klinkt het geërgerd.

Gisteren raakte bekend dat Eén en vtm in 2014 gaan samenwerken voor een wekelijks programma. Daarin zullen Tom Waes (Eén) en Koen Wauters (vtm) het tegen elkaar opnemen. In het programma zullen de twee presentatoren elkaar de loef moeten afsteken in een reeks uitdagingen.

VIER kan niet lachen met het initiatief en ziet hierin een manier om hen als zender pijn te doen. "Wij zijn niet gecontacteerd om mee te werken", zegt woordvoerder Kristof Demasure van SBS Belgium, de omroep boven de zenders VIER en VIJF. "Wij stellen vast dat Eén en vtm voor het eerst in 24 jaar samen een programmareeks willen produceren. Dat dit net in het lanceringsjaar van VIER gebeurt, zal wellicht toeval zijn", klinkt het gepikeerd.

Publiek-private samenwerking

Demasure stelt dat er "ongetwijfeld pertinente vragen gesteld worden over de exclusieve krachtenbundeling van de openbare en de commerciële marktleider". Een boodschap die gericht lijkt te zijn aan de Vlaamse politieke voogden van de openbare omroep. SBS ziet deze samenwerking met vtm zelfs als een vorm van "publiek-private financiering". "Alleen een creatieve dynamiek zonder exclusieven of betwistbare voorwaarden kan het hoogstaande Vlaamse tv-landschap de komende jaren verder laten evolueren", besluit hij.

Bij de VMMa, de holding boven onder andere vtm en 2BE, zegt woordvoerster Sara Vercauteren dat het absoluut niet de bedoeling is om VIER buitenspel te zetten. "Tom Waes en Koen Wauters zijn zelf bij beide zenders met het voorstel gaan aankloppen, en het leek iedereen gewoon een heel goed idee. Zo simpel is het", vertelt ze.

Bron: De Tijd.be

MEEST RECENT