Kiel vestigt laatste hoop in Arbitragehof

Kiel vestigt laatste hoop in Arbitragehof

Kiel vestigt laatste hoop in Arbitragehof

Print
Beerschot heeft ook in beroep geen licentie voor het seizoen 2013-2014 gekregen. De financieel noodlijdende eersteklasser kwam woensdagnamiddag niet opdagen voor de Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond en vestigt alle hoop op het Belgisch arbitragehof.

In een e-mail vroeg Beerschot om het dossier bij verstek te behandelen, omdat er toch geen nieuwe elementen zijn. Beerschot kreeg twee weken geleden geen licentie wegens financiële problemen, maar maakte zich sterk dat er een oplossing uit de bus zou komen. De onderhandelingen met potentiële geldschieters verlopen echter moeizaam. De club kreeg dan ook de bondsschulden niet betaald en kan geen bankgaranties voorleggen om de rest van de schulden aan te zuiveren.

extra tijd

Beerschot heeft nu drie dagen de tijd om naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) te stappen. Daar wordt het hele dossier dan opnieuw behandeld, wat Beerschot extra tijd geeft om de nodige financiële middelen te vinden.

"Een mogelijke oplossing was dinsdagavond binnen handbereik, maar kon woensdagochtend finaal niet gerealiseerd worden", meldt Beerschot op zijn website. "Eenmaal dat duidelijk was, zijn de diensten van de KBVB beleefdheidshalve verwittigd. Beerschot behoudt zich uitdrukkelijk het recht voor om verhaal aan te tekenen bij de Belgische Arbitragecommissie voor de Sport. Er wordt hard gewerkt aan een mogelijke oplossing, die naar onze vaste overtuiging zeker nog mogelijk is."

"Twee pistes"

"Momenteel wordt er nog altijd onderhandeld", zegt advocaar Dirk De Maeseneer in een reactie aan Sporza. "De financiële mogelijkheden worden onderzocht. Momenteel is het nog niet mogelijk om te zeggen of het zal lukken of niet. Er zijn een aantal pistes, waarvan er twee concreet zijn. Als er een oplossing komt, zullen we naar het BAS stappen." Om welke pistes het gaat, wilde de advocaat niet gezegd hebben.

Belga

Foto: Belga
De leden van de licentiecommissie wachten tevergeefs op het Beerschotbestuur

Lees ook: Beerschot daagt niet op voor licentiecommissie

Meer voetbalnieuws