Moreno wint de Waalse Pijl, Gilbert 15de

Print

Moreno wint de Waalse Pijl, Gilbert 15de

De Spanjaard Daniel Moreno (Katusha) heeft woensdag de Waalse Pijl weten te winnen. Op de Muur van Hoei reed wereldkampioen Philippe Gilbert lange tijd in een goede positie, maar hij zakte weg in de laatste meters. Gilbert was wel de eerste Belg op plaats 15.

De Colombiaan Sergio Henao (Sky) werd op drie seconden van de winnaar tweede voor zijn landgenoot Carlos Betancur (AG2R) en de Ier Daniel Martin.

Lees ook Gilbert: "Muur van Hoei was te lang voor mij"

Van Goolen

De Belgen Jurgen Van Goolen en Gilles Devillers kozen samen met de Zwitser Lang voor een vroege vlucht in de Ardennen. Tot 9 minuten liepen ze uit op het peloton, maar op 30 km van de finish werden ze weer gegrepen.

De Nederlander Ten Dam ging nog even aan de haal met de Duitser Geschke, maar we kregen uiteindelijk het vertrouwde scenario in de Waalse Pijl: een 'massaspurt' op de Muur van Hoei.

De Colombiaan Betancur viel meteen aan. Iedereen keek naar Gilbert die het tempo verhoogde, maar de wereldkampioen viel stil op zowat 200 meter van de top. Moreno had wel nog een versnelling in de benen en ging op en over Betancur.

Het is de eerste zege van het seizoen voor Moreno, de nummer vijf van de Ronde van Spanje 2012. In de Amstel Gold Race was hij afgelopen zondag 21e. In de Waalse Pijl finishte hij één keer eerder in de top tien: in 2011 werd hij achtste. Op de erelijst volgt Moreno zijn land-en teamgenoot Joaquin Rodriguez, die zesde werd, op.


Uitslag:

1.D.Moreno (Spa) 205 km in 4u52'33"
2.S.Henao (Col) op 3"
3.C.Betancur (Col) z.t.
4.D.Martin (Ier)
5.M.Kwiatkowski (Pol)
6.J.Rodriguez (Spa) 8"
7.A.Valverde (Spa)
8.I.Anton (Spa)
9.B.Mollema (Ned)
10.R.Nocentini (Ita)
15.P.GILBERT
23.B.HERMANS
25.P.SERRY
33.A.Contador (Spa) 40"

Meer sportnieuws