25 mensen naar ziekenhuis in Duitsland door vergiftigde broodjes

25 mensen naar ziekenhuis in Duitsland door vergiftigde broodjes

25 mensen naar ziekenhuis in Duitsland door vergiftigde broodjes

Print
Ongeveer 25 arbeiders zijn woensdag in Duitsland in het ziekenhuis beland nadat ze broodjes hadden gegeten die besprenkeld waren met rattengif.

De werknemers van een plasticfabrikant in Steinfeld, een stad 300 kilometer ten westen van Berlijn, hadden aan het bedrijf een doos met broodjes aangetroffen. Daarbij zat een briefje, waarop geschreven stond dat de broodjes een geschenk voor de werknemers waren. Nadat al enkele broodjes verorberd waren, merkten sommige arbeiders op dat er een vreemde substantie op het voedsel zat. Verschillende werknemers gingen daarop naar het ziekenhuis en vertelden dat ze vermoedelijk vergiftigd werden. De spoeddiensten zijn daarna naar de fabriek gereden, om ook de andere arbeiders op te laten nemen.

De broodjes die niet werden opgegeten, werden aan een onderzoek onderworpen. Daaruit bleek dat ze besprenkeld waren met een gif dat ook gebruikt wordt om ratten en muizen te verdelgen. Volgens de politie vertoont niemand symptomen van vergiftiging. De 25 arbeiders worden wel voor observatie in het ziekenhuis gehouden, omdat het gaat om een gif met trage werking. Het is nog niet duidelijk wie de doos met broodjes aan de werknemers heeft "geschonken". "We onderzoeken de zaak met alle mogelijke middelen", aldus politiewoordvoerder Andrik Hackmann.

Belga

Foto: Photo News

MEEST RECENT