Streetsoccer Merxem opnieuw van start

Streetsoccer Merxem opnieuw van start

Streetsoccer Merxem opnieuw van start

Print
Merksem - andaag ging de tweede editie van Streetsoccer Merxem van start. Van 17 april tot 29 mei kunnen kinderen elke woensdagnamiddag op tal van pleintjes terecht voor een voetbaltornooi. Vandaag was het Runctvoortpark als eerste aan de beurt.

Zes woensdagnamiddagen lang kunnen kinderen tot 14 jaar hun voetbaltalent tonen op zes verschillende pleinen in Merksem. In ploegen van vier tegen vier nemen ze het tegen elkaar op. De eerste voetbalnamiddag lokte vijftig kinderen naar het Runctvoortpark, goed voor tien ploegen.

De jeugddienst organiseert samen met de andere Merksemse jeugdorganisaties voor het tweede jaar op rij de Streetsoccer Merxem. "Oorspronkelijk is het begonnen met Fifa Merksem. Dat was maar één dag, maar wel een succes", vertelt Johan Dewispelaere. Op vraag van de jongeren kwam het initiatief van verschillende voetbalnamiddagen.

Het Runctvoortpark lokt wekelijks heel wat jongeren naar het grasveld en ook vandaag hebben ze er zin in. "Voetbal is mijn lievelingssport", vertelt Emilio Budé (12). "Ik vind het heel leuk om samen met vrienden te komen voetballen en dan ben ik het liefst de aanvaller. Ik kom hier ook elke zondag met de scouts activiteiten doen."

Inschrijven

Voor de volgende woensdagen kunnen kinderen zich nog steeds inschrijven. Dat kan ter plaatse tot 14.15 uur de dag zelf in ploegen van vier tot zeven spelers. Voetbalschoenen met noppen zijn niet toegestaan. Meer informatie en de data van andere Merksemse pleintjes vindt u op www.merksem.be/jeugd.

LYNN SYMONS

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio