Celstraf met uitstel voor dodelijk arbeidsongeval Schoenmarkt

Celstraf met uitstel voor dodelijk arbeidsongeval Schoenmarkt

Celstraf met uitstel voor dodelijk arbeidsongeval Schoenmarkt

Print
Antwerpen - De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft aannemer Gino V. uit Kortrijk veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel en 2.750 euro boete voor een arbeidsongeval waarbij een 22-jarige loodgieter uit Boom om het leven kwam. Zijn bouwfirma moet een boete van 16.500 euro betalen.

De aannemer was een gebouw aan de Schoenmarkt in Antwerpen aan het renoveren tot een winkelpand. Op 26 december 2007 verwijderden arbeiders een steunpaal met een instorting tot gevolg. Drie mensen raakten bedolven, onder wie een loodgieter die een afvoerbuis aan het uitgraven was.

De brandweer kon hem pas na twee uur vanonder het puin bevrijden, nadat ze erin geslaagd was hem aan de hand van zijn rinkelende gsm te lokaliseren. Hij was echter zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis. De twee anderen waren er minder erg aan toe.

De bouwfirma en haar zaakvoerder werden vervolgd, omdat ze tekort schoten in hun veiligheidsbeleid door vooraf geen risicoanalyse uit te voeren. Hun advocaat pleitte de vrijspraak, omdat de oorzaak volgens hem niet vast stond, maar de rechtbank dacht er anders over.

De nabestaanden van het slachtoffer kregen 36.000 euro schadevergoeding toegekend.

Archieffoto BFM

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio