Bankje van 'zwart schaap' van N-VA is ingekort

Bankje van 'zwart schaap' van N-VA is ingekort

Bankje van 'zwart schaap' van N-VA is ingekort

Print
Heist-op-den-Berg - De technische dienst van de gemeente Heist-op-den-Berg heeft het bankje van N-VA-gemeenteraadslid Charlotte Reypens aangepast zodat er een doorgang naast haar tafel in de raadszaal is. Over haar zitje was enige opschudding ontstaan omdat ze telkens er een stemming plaatsvond moest rechtstaan en haar bank moest verschuiven om de stemmentellers door te laten. Ze had ook geen micro. De oorzaak was de uitbreiding van 33 naar 35 raadsleden en het daarmee gepaard gaande plaatsgebrek.
De technische dienst heeft haar bankje nu ingekort en Reypens had op de gemeenteraad van dinsdagavond ook plots een microfoon. Maar helemaal tevreden zijn ze bij N-VA niet.

"Bedankt om naar onze bekommernissen te luisteren. Maar we vinden het jammer dat onze fractie nu in twee delen gesplitst is. Normaal moeten we aaneensluitend zitten, zodat we beter kunnen overleggen. Daarom had de opening beter tussen ons en Jan Baestaens van ETA gemaakt geweest. We hopen dat dit nog aangepast kan worden", gaf partijgenote Inge Van Esbroeck nog aan. Gemeenteraadsvoorzitter Bernadette De Cat beloofde het te laten bekijken.

Lees ook 'Zwart schaap' van gemeenteraad heeft geen micro

Bert Provoost

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio