Tot drie jaar cel voor taxichauffeurs in drugshandel haven

Tot drie jaar cel voor taxichauffeurs in drugshandel haven

Tot drie jaar cel voor taxichauffeurs in drugshandel haven

Print
De Antwerpse strafrechter heeft twee taxichauffeurs veroordeeld omdat ze betrokken waren bij twee pogingen om een lading cocaïne uit een container te halen in de haven. Ludo B. kreeg daarvoor drie jaar cel, Jean Louis V.B. twee jaar cel met uitstel. De drie "uithalers" die ze vervoerden, kregen celstraffen tot veertig maanden. De beklaagden kregen ook boetes van 6.000 tot 18.000 euro.

De taxichauffeurs werkten voor het Antwerps Haven Vervoer en beschikten over een alfapass, een id-controlekaart die toegang geeft tot de terminals. In de nacht van 16 mei 2012 zag een bewakingsagent een taxi op kaai 206 staan en merkte hij drie personen op die tussen de containers slopen. Toen ze de agent opmerkten, reden ze snel weg. Eerder op de dag was op diezelfde kaai 22,5 kilogram cocaïne ontdekt in een container.

Via de alfapass die die nacht gebruikt werd, kwam de politie bij Ludo B. terecht. Hij verklaarde dat hij op een oproep gereageerd had, maar dat bleek nergens uit de administratie. Zijn twee passagiers, die de lading drugs kwamen ophalen, werden later geïdentificeerd als Dave D.R. en Rachid B.

In de nacht van 2 november 2012 merkte een bewakingsagent opnieuw drie personen in een taxi op. Twee van hen konden ontkomen, maar Carlos L.B. werd geklist. Uit verder onderzoek bleek dat Jean Louis V.B. de taxi bestuurde op vraag van Ludo B., die de derde inzittende was. Ook hij bekende uiteindelijk zijn betrokkenheid.

Belga

Nu in het nieuws