Renovatie 88 flats kost ruim 10 miljoen

Renovatie 88 flats kost ruim 10 miljoen

Renovatie 88 flats kost ruim 10 miljoen

Print
Mechelen - Deze week starten de werken aan het eerste van de vier appartementsgebouwen van Woonpunt in de Abeelstraat in Mechelen-Zuid. De Vlaamse overheid draagt de kosten voor de renovatie van de 88 appartementen, in totaal ruim tien miljoen euro.
De oude appartementen dateren uit de jaren zestig. Ze hebben hun beste tijd gehad. "Ze voldoen ook niet meer aan de huidige oppervlaktenormen", zegt Woonpunt-voorzitter Alexander Vandersmissen (Open Vld). Alle appartementen worden vernieuwd en aangepast aan de hedendaagse normen. Vandersmissen: "Op de benedenverdieping realiseren we rolstoeltoegankelijke appartementen. Dit zowel voor mensen die minder mobiel zijn als voor ouderen die levenslang willen wonen.

Het gebouw zelf wordt eerst gestript tot op de betonnen constructie waarna het terug wordt opgebouwd en degelijk wordt geïsoleerd. Er zal gewerkt worden met een collectieve verwarming met zonnecollectoren en satellietboilers, en er komen gemeenschappelijke schotelantennes.

Het eerste gebouw is leeggemaakt en klaar voor renovatie. Na deze eerste fase zullen bewoners van het volgende te renoveren gebouw doorschuiven. 3Daarnaast zullen ook sommige oorspronkelijke bewoners terugkeren. We hebben iedereen de vrije keuze gelaten", stelt de voorzitter In de loop van volgend jaar moet het gebouw in de Abeelstraat 7 klaar zijn, begin 2017 het hele project.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio