Nieuwe hotels komen niet van de grond

Print

Nieuwe hotels komen niet van de grond

Mechelen - In Mechelen-Zuid voert een projectontwikkelaar de plannen voor een luxehotel af. Om de simpele reden dat er geen uitbater werd gevonden die de gewenste huurprijs kan bieden. Ook de ontwikkelaar van een hotel op de site ZuidPoort heeft alle moeite om het op de markt te krijgen.
"Op termijn kan Mechelen zeker nog twee grotere hotels van internationale ketens gebruiken, maar op dit moment is het er gewoon de periode niet voor. Van een heropleving is er nog geen sprake. Ik hoor dat in alle steden", reageert directeur Yves Vandenbussche van Novotel, voorzitter van de Mechelse hotelassociatie.

De herbestemming van de voormalige Belgacomsite, ZuidPoort gedoopt, is aan haar laatste fase toe. Mediabedrijf Sanoma verhuist eind juni naar een kantoor naast Grontmij. "We zijn ook gestart met de bouw van een ondergrondse parkeergarage voor 360 wagens en een derde van de appartementen in residentie Stephenson is al verkocht", vertelt Ingrid Haenen van ViRiX. Minder vlot loopt het voor het geplande hotel. Haenen: "Wij hebben met verschillende partijen rond de tafel gezeten, maar er is geen overeenkomst gesloten."

De projectontwikkelaar houdt nu rekening met verhuring als kantoorruimte van het 3000 vierkante meter grote complex. Al is de hoop voor een hotel nog niet opgegeven. Dat hebben ze bij Coberna in Brasschaat ondertussen wel gedaan. De investeringsgroep is eigenaar van een strategische locatie aan de rotonde van Technopolis in Mechelen-Zuid. Daar stond de voorbije maanden grond te huur voor een vier- of vijfsterrenhotel met 120 kamers. "Wij hebben met verschillende kandidaat-uitbaters gesproken, maar er was niemand die ons de verhoopte huurprijs kon bieden. Geen van de geïnteresseerden was ook bereid om te investeren in de inrichting van het hotel", geeft Guido Bernaerts van Coberna aan.

SVH

Foto's Patrick Hattori

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio