Vijf praktische tips voor de 10 Miles

Vijf praktische tips voor de 10 Miles

Vijf praktische tips voor de 10 Miles

Print
Loopt u altijd verloren tijdens drukke evenementen? Dan zijn deze tips iets voor u. Vijf praktische weetjes voor tijdens de 10 Miles komende zondag.

Waar haal ik mijn borstnummer af?

Het borstnummer wordt niet thuis toegestuurd, behalve voor de Chiquita Kids Run. Wie ingeschreven is, ontvangt een week voor het evenement een infobrief of e-mail waarop het nummer vermeld staat. Met deze brief kan u op 19, 20 of 21 april in de inschrijvingstent op Linkeroever uw borstnummer afhalen.

Hoe ziet het programma eruit?

Om 9u30 start de Marathon. Vorig jaar liep de winnaar de 42,195 kilometer in een tijd van 2:15:37. Om 13u zijn de kinderen aan de beurt in de Chiquita Kids Run van 1 kilometer. Een half uurtje later begint de Short Run van 5 kilometer. Om 14u30 mogen de dames zich laten gaan in de ASIC Ladies Run van 5 kilometer. Om 15u30 beginnen de 10 Miles. De winnaar vorig jaar liep de 16 kilometer in 49:23. Ook de 10 Miles voor handbikers en de recreatieve handbikewedstrijd van 5 kilometer gaan dan van start.

Hoe zit het met vervoer?

Antwerpen wordt komende zondag omgetoverd tot een waar lopersparadijs. Koning auto zal zijn troon moeten afstaan. Vermijd de Antwerpse ring en gebruik de Kennedytunnel niet tussen 13u45 en 18u. Ook de Waasland-tunnel is autovrij tussen 9u en 11u en tussen 14u en 19u. Het openbaar vervoer zal niet zoveel hinder ondervinden. Ook fietsen wordt beperkt tot enkele passages. Op de Flandriaboten, die gratis tussen de twee oevers pendelen tussen 10u en 19u, zijn fietsen niet toegestaan, om wachttijden te vermijden.

Hoe ziet de start er zelf uit?

Om alles in goede banen te leiden, krijgt iedere deelnemer een chip. Uw tijd begint pas te lopen als uw chip de startlijn overschrijdt. Lopers worden ingedeeld op basis van een kleur en een beoogde eindtijd. Op die manier lopen mensen van een gelijkaardig niveau samen om de doorstroming beter te doen verlopen.

Geen jogger maar supporter?

Je vindt joggen fijn, maar enkel om ernaar te kijken? Geen probleem. Via Support Your Runner, kan u uw favoriete loper aanmoedigen door hem of haar een persoonlijke boodschap of foto te sturen. De leukste boodschappen of foto's krijgen een plaatsje in de krant. Surf naar www.gva.be/supportyourrunner om uw jogger een hart onder de riem te steken.

Foto: Photo News