Beerschot daagt niet op voor licentiecommissie

Beerschot daagt niet op voor licentiecommissie

Beerschot daagt niet op voor licentiecommissie

Print
Beerschot zal ook in beroep geen licentie krijgen voor eerste klasse. De club daagde woensdagmiddag niet op voor de Licentiecommissie in hoger beroep.

Normaal moest Beerschot om 15u zijn dossier verdedigen, maar even voordien kwam per mail het bericht binnen dat de club niet aanwezig zou zijn. Reden: Beerschot onderhandelde met potentiële investeerders uit Oekraïne, maar omdat een akkoord uitbleef ontbraken de nodige centen voor de licentie. Elke verdediging was bijgevolg bij voorbaat zinloos.

De toekomst voor Beerschot oogt dus somber. Zonder licentie zakt de club naar derde klasse. Wel biedt het BAS (het Belgisch Arbitragehof voor de Sport) nog een ultieme uitweg om alsnog een licentie voor eerste klasse te bekomen.

Beerschot kreeg twee weken geleden geen licentie wegens financiële problemen, maar maakte zich sterk dat er een oplossing uit de bus zou komen. De onderhandelingen met potentiële geldschieters verlopen echter moeizaam. De club kreeg dan ook de bondsschulden niet betaald en kan geen bankgaranties voorleggen om de rest van de schulden aan te zuiveren.

Wim Vos

Foto Photo News

Meer voetbalnieuws