FIFA 14 krijgt realistisch balgedrag (video)

Print
Game-uitgever Electronic Arts heeft 'FIFA 14' vandaag officieel aangekondigd. De jaarlijkse update van de gamereeks omvat naar goede gewoonte verschillende technische verbeteringen. FIFA 14 gaat daardoor weer wat harder aanleunen bij de realiteit.

De makers gaan prat op "weergaloze voetbalwedstrijden met strategisch opgebouwde en messcherp afgemaakte aanvallen". Er is een glansrol weggelegd voor de nieuwe functie 'zuiver schieten'. Elk schot zou daardoor nog echter gaan aanvoelen, waardoor het bijzonder lekker voelt wanneer je de bal goed raakt en een actie knap afrondt.

Nuance in het spel

Met 'zuiver schieten' kan je nauwkeuriger bepalen aan welk tempo en vanuit welke hoek je het doel benadert. Nieuwe variaties op doelpogingen, zoals 'zuiver, 'uit balans' en 'gehaast' moeten meer nuances leggen. Zo kan de speler beslissen om hard te pegelen vanop een afstand, nauwkeurig laag te schieten, zijn schot te laten klimmen of een zwabberbal te lanceren. Het realistische gedrag van de bal moet de intentie van de speler vertalen naar een deugddoende ervaring.

Bekijk de technische demonstraties via YouTube:

MCe
Beelden: EA, YouTube

MEEST RECENT