Eerste exemplaren van Google Glass vrijgegeven

Eerste exemplaren van Google Glass vrijgegeven

Eerste exemplaren van Google Glass vrijgegeven

Print
De eerste tweeduizend exemplaren van de Google Glass zijn van de band gerold. Google heeft ook meer details vrijgegeven over de gebruikte technologie.

De eerste gelukkigen die de bril mogen testen, zijn mensen die zich een jaar geleden al hadden aangemeld om de bril te mogen kopen voor 1.500 dollar (ruim 1.100 euro). Het gaat over de zogenaamde 'Explorer Edition'. Wanneer de bril in de winkels zal liggen, is nog niet duidelijk, wellicht in 2014. Google heeft ook enkele technische specificaties bekendgemaakt. Zo zal de drager van de bril een beeld te zien krijgen vergelijkbaar met de kwaliteit van een HD-scherm van 25 inch op een afstand van 2,5 meter. De bril heeft een 5 megapixelcamera die ook 720p-video's kan opnemen.

De batterij zou ongeveer 24uur meegaan. De bril heeft een 3G of 4G dataverbinding en ondersteunt wifi en bluetooth, wat het mogelijk maakt hem aan iedere smartphone te koppelen die van deze verbinding gebruik kan maken. Voor de ingebouwde speakers gebruikt Google Bone Conduction (botgeleiding). Deze techniek zorgt ervoor dat het geluid via het binnenoor door de botten van de schedel wordt geleid. Op deze manier horen we ook onze eigen stem, wat er voor zorgt dat ons eigen stemgeluid warmer en voller klinkt voor onszelf dan voor de buitenwereld. Daardoor zou de bril ook in een lawaaierige omgeving gebruikt kunnen worden.

Google heeft ook de Mirror API onthuld, het systeem waarmee de bril kan communiceren met andere programma's, en dat ontwikkelaars nodig hebben om eigen programmatuur en apps voor het apparaat te kunnen maken. De ontwikkelaars van dergelijke apps mogen geen advertenties tonen in het scherm van de bril en de apps zouden geen extra geld mogen kosten voor de gebruiker. Google Glass heeft extra drukpads voor de neus en een stevig montuur. Er zullen ook modellen op sterkte zijn.

Foto: AFP

MEEST RECENT