Coca-Cola bindt strijd aan met obesitas

Coca-Cola bindt strijd aan met obesitas

Coca-Cola bindt strijd aan met obesitas

Print
Frisdrankproducent Coca-Cola lanceert in België een nieuwe campagne om aandacht te vragen voor het belang van een evenwichtige levensstijl. Via twee tv-spots en een aantal krantenadvertenties richt het bedrijf zich vanaf woensdag daarvoor rechtstreeks tot de verbruikers. Dat kondigde Guy Wollaert, technisch directeur van The Coca-Cola Company, woensdag aan.

"Het is geen reclamecampagne, maar een bewustmakingscampagne", onderstreept Wollaert. "Obesitas is een ernstig en complex probleem wereldwijd. Een levensstijl veranderen doe je niet zomaar. We kunnen wel een verschil maken door de kracht, of de bekendheid van onze producten in te zetten, om zo de mensen beter te informeren."

Stevia

De campagne start met de tv-spot 'Samenkomen', die woensdag en donderdag op de buis komt en het engagement toont van Coca-Cola om obesitas aan te pakken, waarna krantenadvertenties volgen. Vanaf vrijdag 19 april wordt dan de spot 'Be OK' uitgezonden, die toont welke fysieke inspanningen nodig zijn om de 139 calorieën die een blik Coca-Cola van 330 ml bevat, opnieuw te verbranden.

Wollaert kondigde ook al aan dat het bedrijf in de loop van 2013 de frisdrank Sprite met de zoetstof stevia zal vervaardigen, "met dezelfde smaak en dertig procent minder calorieën". Hij beklemtoont daarnaast dat het bedrijf al enkele jaren innoveert met die zoetstof, en de verbruiker ook producten in kleinere verpakkingen aanbiedt, informeert over de inhoud van de frisdranken en probeert aan te zetten tot een actievere levensstijl.

Suiker

Vorige week nog was er ophef over de informatiecampagne rond suiker, die gefinancierd wordt door Coca-Cola en die de goedkeuring heeft van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten (VBVD). "Het gaat erom aan te tonen dat suiker, met mate geconsumeerd, deel kan uitmaken van een evenwichtige voeding", zei Coca-Cola toen.

Nochtans mogen er vragen worden gesteld bij de houding die Coca-Cola aanneemt. Studies aan de universiteit van Harvard hebben namelijk al aangetoond dat het lichaam de inname van calorieën via softdrinks anders verwerkt dan wanneer diezelfde hoeveelheid calorieën op een andere manier ingenomen wordt. Soft drinks verhogen wel degelijk het risico op obesitas.

Foto AFP

Nu in het nieuws