Amerikanen speculeren over vermoedelijke makers Bostonbommen

Print

Amerikanen speculeren over vermoedelijke makers Bostonbommen

Op vraag van de FBI is de Amerikaanse burgerbevolking naarstig op zoek naar vermoedelijke daders van de bomaanslagen tijdens de marathon van Boston. Mensen met beeldmateriaal worden verzocht om dat in te sturen. Het is wel opletten voor paranoia en onnodige verdachtmakingen.

Op bovenstaande foto werd een man gesignaleerd van wie de rugzak zou gelijken op degene die een van de bommen bevatte. Op de tweede foto werd de man opnieuw opgemerkt, dit keer zonder rugzak.

Een ander beeld is dat van een man die zich tijdens de chaos uit de voeten maakt. Uiteraard valt ook daar weinig uit af te leiden, aangezien het wellicht om een begrijpelijke reactie gaat.

Op de foto helemaal onderaan werd een man gesignaleerd die zijn zichtbaar zware rugzak op een ietwat ongewone manier tegen zich aan houdt.

Het is maar de vraag of alle verdachtmakingen wel relevant zijn in de zoektocht naar de daders. "Degene die dit gedaan heeft, is iemands vriend, buurman of aanverwant", deelde de FBI mee. Online circuleert een openbaar Google-document waar de verdachten in kaart gebracht worden.

MCe
Foto's: AP, Concentra
MEEST RECENT