1.000 medewerkers Mano Mundo gaan voor veggiedag

1.000 medewerkers Mano Mundo gaan voor veggiedag

1.000 medewerkers Mano Mundo gaan voor veggiedag

Print
Boom - Ook op de 20e editie gaat Mano Mundo voor 'duurzaam festivallen'. Met de slogan 'Stop de honger!' ontplooit Mano Mundo initiatieven om u aan te sporen voor duurzaam geproduceerd voedsel te kiezen. Er is ook een veggiedag.
Elke dag voldoende te eten hebben lijkt heel logisch. En toch lijden 870 miljoen mensen honger. Gelukkig is er goed nieuws. Door als consument bewust te kiezen voor voedsel dat op een duurzame en eerlijke manier is geproduceerd kunnen we er zelf iets aan doen. Op die manier zal de markt volgen en zo kunnen we de wereldwijde honger een halt toe roepen, weten de initiatiefnemers van Mano Mundo.

Bij de expo's van 11.11.11. over voedselzekerheid en landbouw kan u insecten proeven, misschien wel hét voedsel van de toekomst. Vredeseilanden schreeuwt het uit voor duurzame rijst in het 'Farmer's Café'. En Broederlijk Delen zet 'Voedsel Op Het Spel' op de wereldmarkt.

Mano Mundo helpt elke bezoeker op weg door aan elk eetkraam minstens één duurzaam gerecht voor te schotelen. Kies je ervoor één festivaldag enkel vegetarisch te eten, dan beperkt u uw ecologische voetafdruk al gauw met 11m². Zaterdag is het backstage veggiedag. Dan eten de zowat 1.000 vrijwilligers een vegetarisch menu. Mano Mundo in De Schorre op 11 en 12 mei.

www.manomundo.be

Jan BOEY
Foto Gil Plaquet
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio