Kinderarmoede lichtjes gedaald

Kinderarmoede lichtjes gedaald

Kinderarmoede lichtjes gedaald

Print
Mechelen - De kinderarmoede in Mechelen is in tien jaar tijd lichtjes gedaald met 0,2 procent. In andere centrumsteden is er een opvallende stijging. Dat meldt burgemeester Bart Somers (Open Vld) in een persbericht.
De cijfers staan in de 'gemeentelijke profielschets, voorjaar 2013' die de Vlaamse regering zopas heeft vrijgegeven. "De evolutie van de kinderarmoede in ons land is verontrustend. De globale tendens gaat in stijgende lijn, met 3,7 procent in Vlaanderen. Toch zijn er opmerkelijke verschillen", stelt Somers vast.

In Genk en Leuven is het aantal geboortes in kansarme gezinnen in de periode 2001-2011 toegenomen met respectievelijk 12,6 en 9,6 procent. "Ook bij ons in Mechelen blijft de kinderarmoede problematisch, maar we noteren op tien jaar tijd toch een lichte verbetering. Het contrast met andere centrumsteden is echt opvallend", zegt de burgemeester.

Twaalf jaar geleden scoorde Mechelen samen met Antwerpen het slechtst. Vandaag tellen ook Leuven, Kortrijk, Genk, Gent en Oostende meer geboortes in kansarme gezinnen. Bart Somers: "Ons rapport is niet langer beschamend. En dat ondanks de grootstedelijke context die onze ligging op de as Antwerpen-Brussel typeert."

Meer info op http://binnenland.vlaanderen.be/statistieken

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio